Koffie met Liza Henzen

Liza (31) en ik kennen elkaar al een beetje via een gezamenlijke vriendin. We zijn elkaar echter pas vaker gaan spreken via Instagram. Liza is een prachtige, lieve moeder  – met de mooiste krullen – die sinds mei dit jaar een eigen kledinglijn heeft; Kidchella the label. Een kids kledinglijn met een festival feeling. Samen met haar verloofde Dave en hun twee dochters, Fay (5,5) & Coco (11 maanden) woont ze in Amsterdam. Ik ben benieuwd hoe het met haar gaat en vind het leuk dat we eindelijk een koffietje doen.

We spreken af bij familiecafé Melksnor aan de Wibautstraat. We komen hier allebei heel graag, omdat het top is met kindjes. Bij mooi weer kun je heerlijk op het terras zitten terwijl de kindjes zich in de zandbak vermaken en bij slecht weer is er binnen genoeg speelruimte voor de kleintjes. De kaart is ook goed én ze serveren biertjes en wijntjes. (leuke tip!) Wij spreken om 11:00 uur af en houden het dus bij een koffie 😉 We drinken cappuccino’s en lattes met havermelk en kleine Coco is gezellig mee.

 

Al kletsend gaan we zitten en we hebben het over de meisjes. Ik ben benieuwd of Fay en Coco veel op elkaar lijken.
Liza: “Fay is een vrije vogel, lief en een dromer, maar kan ook druk zijn. Op school gaat ze overal in mee, maar doet vooral haar eigen ding. Thuis loopt ze het liefst de hele dag verkleed rond. Ze lijkt veel op Dave. Hij is thuis heel rustig, maar zodra er ergens gezelligheid is gaan ze aan. Fay heeft dat ook.
We dachten dat Coco veel rustiger was, tot 6 maanden… Haha. Vanaf het moment dat ze zich kan voortbewegen is ze alleen maar aan het dansen, kruipen en gaat ze achter Fay aan. We dachten dat ze afwachtend was, maar ze is heel sociaal en lekker aan het ontdekken.”

 

Als Liza dit vertelt voel ik meteen herkenbaarheid (daarom vind ik deze koffie dates dus zo leuk). Daantje zei precies hetzelfde over haar dochtertje Coco. Zij dacht ook dat Coco de lieve en rustige was, maar ineens was daar het moment en blijkt ze toch wel veel op haar zus Jimmi te lijken. Zelf zie ik dit ook bij Yuna en Mia. Mia leek ook een veel rustigere baby die het allemaal wel prima vindt, maar vanaf het moment dat ze zich kan voortbewegen en zich steeds duidelijker kan maken, doet ze dat ook. Ze laten maar al te goed horen dat ze er ook zijn. Zouden ze snel van hun zus leren? 😉 

Hoe zijn de zusjes samen?
“Heel lief! Fay is nu 5,5 dus er zit 4,5 leeftijdsverschil tussen en dat was een bewuste keuze.”

Waarom was het een bewuste keuze als ik vragen mag?
“Fay was er en alles ging eigenlijk perfect. We gingen nog veel op reis en zij was gewoon een van ons. Na een paar jaar waren we een maand in Thailand en ineens was daar het gesprek; oh ja, er moet ook een keer een tweede komen 😉 Het voelde toch gek om het er dan zo over te hebben en we zagen het nog niet helemaal voor ons. Ineens waren er allerlei redenen om het nog even uit te stellen (studie, werk etc.)  Zo stom eigenlijk, we gingen alles beredeneren. Een maand na Thailand was ik al zwanger. Sneller dus dan we hadden ‘gepland’. Met kinderen kom je er al snel achter dat niets te plannen valt en dat is ook eigenlijk iets heel moois.”

Wat vind je het grootste verschil in de overgang van een naar twee kinderen?
“Bij Fay vond ik de overgang zeker groot, maar ik voelde ook dat ik de dingen die ik altijd al deed nog wel kon blijven doen. Ik vond het vooral een verrijking. De tweede erbij vind ik zo gezellig, vooral om ze samen te zien. Daar geniet ik echt van. Bij Fay had ik nog meer een bewijsdrang; ik wilde laten zien dat ik naast het moederschap ook gewoon nog Liza ben die uitgaat. Nu met Coco erbij voel ik nog meer dat zij echt mijn leven zijn en geef ik mezelf daar meer aan over. Die constante tweestrijd van ik wil daar én daar zijn heb ik nu veel minder.”

Je derde kindje, Kidchella the label. Hoe is dat ontstaan?
“Dat is eigenlijk ontstaan als merchandise lijn voor een kids festival waar ik al een tijdje mee bezig ben. De voorbereidingen daarvoor lagen even stil, ik had de naam al en dacht hoe leuk om wat leuke items uit te brengen. Dat werd dus een hele collectie en eind deze maand komt alweer de volgende collectie! Zo gek hè, hoe dingen kunnen lopen? Ik geniet hier onwijs van en vind het heerlijk om kleding te maken. Dat vond ik altijd al. Ik had altijd al liefde voor styling en was altijd bezig met de zoektocht naar die items die van mijn kids een kleine mini me maken. Zo trok ik Fay vaak shirtjes van mij aan als jurkjes en maakte ik zelf van mijn kleding haar kleding. Het idee lag er al een hele tijd, zo lang dat mijn omgeving dacht dat ik het toch niet zou doen. Maar toen het festival even stil lag kwam alles samen en yes Kidchella the label was born net nadat Coco was geboren!”

Wauw. Ik was al fan, maar nu helemaal. Werk je vanuit huis?
“Ja, maar werken als de kindjes er zijn gaat niet meer. In het begin toen Coco nog zo klein was kon ze overal mee naartoe, maar zodra ze ouder wordt kan het eigenlijk niet meer. Ik werk veel als mijn moeder oppast en Fay op school is en voor de rest doe ik alles in de avonduren. Zodra ze slapen werk ik tot 01:15 uur alle orders weg, want ik pak alles zelf in incl. handgeschreven briefje. Niet altijd handig om in de avond te werken, maar daardoor kan ik overdag wel met de kids zijn en tegelijkertijd krijg ik er ook zoveel energie van.”

Inmiddels heeft Kidchella the label al in de Grazia, Fabmama en Kek Mama gestaan. De nieuwe collectie komt bijna online, stay tuned…

 

 

Je bent al lang samen met Dave, hoe is hij als vader?
“Dave is een echte hands on vader. Hij werkt veel, maar hij probeert het altijd heel erg te compenseren. En als hij thuis is na werk, dan is de tijd die er is totdat de meisjes naar bed gaan echt voor hun. Hij speelt en danst met ze en de meisjes gaan naar bed met een gevuld papa hart. We hebben ook echt een policy thuis dat hoe hard we allebei ook werken, als de kindjes thuis zijn gaan de telefoons uit en zijn we er echt voor hen. We eten ook altijd samen. Als Dave alleen is met de meisjes gaat hij graag op pad, zo is hij onlangs naar de Toverknol geweest (hele leuke tip trouwens).”

Tot slot ben ik benieuwd naar de inhoud van de luiertas, want ik zie dat we dezelfde tas gebruiken (Archive Store).
“Ik heb eigenlijk geen luiertas, ik doe de spullen van de kids altijd in een gewone tas. Favoriet zijn een fijne rieten tas en de Archive Store tas, want daar kan ik werkelijk alles ingooien. Handig, want ik neem standaard teveel mee. Al vergeet ik ook weleens een pak luierdoekjes… Standaard in mijn luiertas zit: Luiers, doekjes (als ik ze dus niet vergeet), de allerfijnste bumbum butter van Moonbaby Naturals, een hydrofiele doek, extra slofjes/sokjes, flesjes water, quinoa/speltwafels, iets om mee te spelen en een bloknootje voor Fay haar tekenkunsten. En vaak een Ella’s Kitchen groente/fruit knijpzakje. Tegenwoordig twee, want Fay wil er nu ook steeds weer een nu ze haar zusje ze ziet slurpen.” Grappig, ook dat laatste is weer herkenbaar.

 

 

Lieve Liza (en de allerliefste en braafste Coco), dank voor je tijd en het gezellige & fijne gesprek.❤
Het was zo gezellig dat we meteen een nieuwe date hebben gepland. Woensdag 3 oktober zien Liza en ik elkaar weer bij Melksnor.
Leuke tip; de Kinderboekenweek begint dan en Romy Boomsma komt voorlezen uit het lievelingsboek van haar kindjes. Eline (Boekwijzer) is ook aanwezig om iedereen te voorzien van boekentips voor alle leeftijden. Het begint om 10:00 uur en aanmelden kan via info@melksnorcafe.nl. Zien we je daar?

Liefs, Adinda