Dagritme huize Leene

Terwijl ik dit schrijf is het heel stil in huis, de kids zijn namelijk twee nachten uit logeren πŸ˜‰ Mark en ik hebben veel te doen deze week en aanstaande zaterdag trouwt mijn beste vriendin. Opa & oma zijn blij dat de kleinkinderen komen logeren en wij kunnen tussen de bedrijven door even bijkomen en opladen voor de aankomende dagen.

Als ik op dinsdagochtend wakker word om half acht, wat een luxe, realiseer ik me hoe lekker ik het vind dat ik even geen kindergeluiden om me heen hoor. Geen rennende voeten en hoge stemmen op de achtergrond, iets wat ik overigens normaal gesproken heerlijk vind om te horen. Dan moet Mark natuurlijk wel de ochtendshift pakken, zodat ik nog kan blijven liggen.
Daarna ben ik in alle rust gaan douchen, omkleden, ontbijten om vervolgens iets na 09:00 uur in de trein te zitten op weg naar Ouders van Nu. Geen zorgen, normaal ziet een ochtend er dus niet zo uit πŸ˜‰ Hoe doen wij het in Huize Leene?

β™₯06:15
Mia wordt wakker en heeft zin in de dag. Een van ons gaat eruit met haar en ze krijgt een fles van 180 ml.

β™₯07:00
Soms iets eerder, soms iets later, maar rond de klok van 07:00 wordt Yuna wakker. Vaak horen we haar zachtjes zingen – ze mag er pas uit totdat wij haar wakker maken – maar vaak luistert ze daar totaal niet naar en roept ze de hele boel bij elkaar.

β™₯07:15 – 08:00
Ik begin de dag met een glas water en zet samen met Yuna koffie. Ik drink een latte met havermelk, Mark een zwarte koffie en Yuna een babyccino van havermelk. Yuna eet als ontbijt havermout, yoghurt & fruit of een boterham met bijv. kipfilet en avocado, Mia eet na de fles 1,5 boterham met margarine of avocado en ik eet als ontbijt speltboterhammen met kipfilet en avocado. Mark ontbijt vaak met yoghurt en fruit.

β™₯08:00
Op dagen dat ik niet hoef te werken douche ik nog even snel voordat Mark naar zijn werk gaat. Op een werkdag douche ik de avond van tevoren en hang ik mijn kleding klaar zodat ik tijdens de ochtendspits zo min mogelijk hoef te doen en nog gezellig met de kindjes kan spelen. Als ik de deur uit moet ben ik altijd alles kwijt dus ik probeer zoveel mogelijk klaar te leggen, mits ik het niet vergeet. Heb ik nog steeds last van een pregnancy brain?!

β™₯08:30
Mark werkt voor NuSport (Nu.nl) en op een normale werkdag gaat hij rond dit tijdstip de deur uit. Het komt vaak genoeg voor dat hij in het weekend een dag heeft gewerkt en daarvoor een doordeweekse dag mag compenseren of dat hij in de avond heeft gewerkt en dan de ochtend vrij heeft. Vaak weten we per week wat de planning ongeveer is πŸ™‚

β™₯08:30 – 09:00
Op dagen dat Yuna naar het kinderdagverblijf gaat breng ik (of Mark op weg naar werk) haar rond dit tijdstip weg. Als ik haar breng is het vaak met Mia in de draagzak en kom ik precies op tijd aan.

β™₯09:00 – 09:45
Mia slaapt in de ochtend ongeveer 45 minuten. Als ze een nacht onrustig is geweest laat ik haar tijdens dit slaapje langer liggen, zo niet wordt ze zelf na ongeveer 45-60 minuten wakker. Op de dagen dat Yuna thuis is kleed ik haar tijdens het ochtendslaapje aan en spelen we samen.
β™₯10:00
Zodra Mia wakker is vind ik het – afhankelijk van het weer – heerlijk om snel naar buiten te gaan. Ik ga lekker met ze wandelen, naar de speeltuin of spreek af met een vriendin. Ik neem genoeg eten mee zoals het fruithapje voor Mia, soepstengels, wortels & hummus (is Yuna gek op), fruit, knijpzakjes van Ella’s Kitchen en water.

β™₯12:00
Mia eet in de middag een warme hap, Yuna en ik lunchen met speltboterhammen.

β™₯12:30 – 14:00
Mia slaapt tussen de middag 1,5 tot 2 uur. Tijdens het middagslaapje speel ik met Yuna, maar ik laat haar ook zelf spelen zodat ik het huis een beetje kan opruimen. Huishoudelijke taken houd ik gedurende de dag bij zodat we niet alles in de avond hoeven te doen als de kindjes op bed liggen. Dan heb je tenminste nog iets aan je avond. Yuna slaapt tussen de middag in principe niet meer, maar ik laat haar altijd wel even uitrusten als ze het nodig heeft. We kijken dan samen in bed een Disney film.

β™₯14:00
Net als na het ochtendslaapje gaan we – bij lekker weer – naar buiten.

β™₯14:30
Mia krijgt een fles van 150 ml en Yuna geef ik dit rond dit tijdstip iets lekkers zoals een koekje, cracker of chocola en tussendoor drinkt ze water of roosvicee aangelengd met water.

β™₯16:30 – 17:00
Als we buiten zijn geweest komen we rond deze tijd weer thuis. Mark doet boodschappen en kookt eigenlijk altijd (oeps πŸ˜‰ ) ik ruim op, speel met de meisjes en geef Mia rond 17:00 uur een warme maaltijd. Mia eet altijd iets eerder, omdat ze anders te moe is.

β™₯17:30 – 18:00
Wij eten met Yuna samen en Mia zit er gezellig bij en krijgt nog een klein bakje yoghurt.

β™₯18:00 – 18:30
We spelen met de kindjes en ruimen op, vooral onder de tafel πŸ˜‰

β™₯18:30 – 19:30
SPITSUUR, haha. Spitsuur is bij ons badje, insmeren & aankleden, flesje voor Mia en voorlezen & slaapliedje.

β™₯19:30
We geven elkaar een high five en gaan sporten, afspreken, werken aan de blog of gewoon lekker chillen πŸ™‚

Zo ziet een dag er bij ons over het algemeen uit. Op dagen dat we allebei werken passen de liefste opa’s en oma’s op. De tijden zijn niet heilig, want net als bij elk gezin zitten er dagen tussen die anders lopen. Dagen waarop slaapjes korter zijn, een peuter die geen middagdutjes meer doet en toch nog moe is, we op pad zijn en slaapjes in de auto/kinderwagen/draagzak worden gedaan etc. Wat eten betreft; we eten gezond en lekker door elkaar, zo lang het maar in balans is.

Herken jij je in dit ritme? Ik ben benieuwd!

Liefs, Adinda