Blog

In de categorie; handig én duurzaam

Ik ontving onlangs een mail van Joolz waarin ze aankondigden regenhoezen nieuw leven te geven. Ik las de mail en dacht: hé, maar die regenhoes ken ik wel. Ik moest even terug scrollen naar november 2015 en vond een foto waar ik met een zes maanden oude Yuna door het Sarphatipark wandel, in de stromende regen.

Toegegeven; we wandelen nog dagelijks met onze Joolz kinderwagen, maar de regenhoes zijn we kwijtgeraakt…

27 november 2015, Sarphatipark

Zouden ze met onze kwijtgeraakte regenhoes íets nieuw leven hebben kunnen geven? Grapje natuurlijk, maar Joolz staat wel bekend om verantwoord ondernemen. Zo wordt voor elke kinderwagen die zij verkopen een boom geplant in het Joolz geboorte bos in Colombia en worden kartonnen verpakkingen gerecycled en kun je deze omtoveren in een vogelhuisje, een rendier of een stoel.

Terug naar de regenhoezen. Wat doen ze eigenlijk met de overgebleven regenhoezen uit voorgaande collecties? Weggooien is zonde en daarom benaderden ze het Sûr Atelier. Dit is een sociale onderneming die werkt met Nieuwe Nederlanders (vluchtelingen met de Nederlandse status). Zij bedachten de fietskrat hoes. De hoes beschermt tegen vuil en regen en heeft een kijkvenster en een opening zodat je er makkelijk iets uit kunt halen.

Ik fiets wat af in Amsterdam en negen van de tien keer is dat met een mini voor- en achterop. Dan nog een krat voorop waarin alle spullen zitten en met dit Hollandse weer worden die geregeld nat. Ik ben ook het type dat niet veel waarde hecht aan tassen en gebruik verschillende canvas tassen als handtas, luiertas, etc. Leuk, maar regenbestendig zijn ze niet.
De hoes komt tijdens deze regenachtige dagen dus als geroepen en ik kan dan ook niet wachten om de hoes te testen. Hij is al in huis, mijn fiets staat alleen nog bij het fietsdepot in Amsterdam… To be continued!

De fietskrat hoes is voor €15,- te koop en kun je hier bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *